Vilanova de Meià
:-) Inici > Bibliografia > Sobre VilanovaDeMeia.org


Sobre VilanovaDeMeia.org

Per a les meves filles, Laia i Maria, i per als meus nebots Aaró, Magalí, Nil, Jan i Marc.

Aquesta és una web sense ànim de lucre. No ha rebut cap mena de subvenció ni ajut econòmic per part de cap institució o persona. Senzillament respón a una inquietud personal de compartir, en un espai virtual, aquest petit "racó de món" que és Vilanova de Meià. No preten oferir informació exhaustiva, sino més aviat una pinzellada, que ens ajudi a conèixer millor aquest entorn de la Noguera i a l'hora pugui ser una eina de comunicació i intercanvi, entre les persones que estimem aquesta terra.

Agraïments

Al meu avi, Emili Castells i a tots els que amb ell, van fer possible que l'any 1962 es construíssin les piscines en aquest petit poble, perdut en el Montsec. La seva visió de futur va facilitar el fet que molta gent, com ara els meus pares, decidisin passar part de les seves vacances d'estiu aquí.

Als meus pares, "lo Daniel de Cal Tapis" i la Mercè, que m'han ensenyat a estimar aquests paratges i dels qui  he heretat les "arrels", el sentiment de pertanyença a un lloc i a una gent.

Als meus germans, cunyats, familia i amics, que any darrere any, omplen de records feliços el meu àlbum de vivències.

A Ramón Bernaus i Ferran Sànchez, autors de dos llibres excel.lents sobre el municipi de Vilanova de Meià i la seva gent, a través dels quals he conegut millor la història dels meus avantpassats.

A tots, el meu afectuós agraïment.

Mercè Castells

« anterior  |   amunt  |  

Els pobles del terme

Vilanova de Meià és el cap del municipi i té agregats els pobles de Santa Maria de Meià, Gàrzola, Argentera i els de l'antiga Baronia de la Vansa: Lluçars, Tòrrec i Boada.

més informació »


Les activitats

Les parets calcàries, els grans cingles, els paratges despoblats i la riquesa cultural de la Coma i del Montsec de Meià, fan  que aquest sigui un indret de gran interés.

més informació »


El Montsec a TV3

Reportatges de TV3 sobre el Montsec: El paisatge favorit de Catalunya (Montsec), i altres reportatges per conèixer millor aquest racó del món.

més videos »


Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login