Vilanova de Meià
:-) Inici > Les activitats > L'excursionisme


L'excursionisme

La gran majestuositat d'aquestes muntanyes, amb racons de gran bellesa i el seu ric patrimoni cultural, fan que tota aquesta zona sigui un lloc molt apreciat pels amants de l'excursionisme, tant a peu, com en bicicleta o a motor.

Algunes pistes estan en molt bon estat (com la del coll d'Orenga o la de l'ermita), d'altres han estat recentment asfaltades (com la de la Vall de Barcedana), però les que condueixen a  alguns dels millors miradors, amb espectaculars vistes (Mirapallars, Rúbies, la Pedrera, "lo Pelat", etc) estan en força mal estat i només s'hi pot anar a peu o en vehicles tot terreny.

Val la pena visitar les esglésies, restes de castells i torres de guaita que conformen una part del patrimoni monumental de la Coma de Meià. Però també els pobles deshabitats (Meià, Fabregada, la Coscollera,  la Vall d'Iriet, Peralba o Rúbies) que ens parlen dels temps antics, quan la vida de la gent que els habitava era força diferent a la nostra.

Webs amb Rutes:

 

« anterior  |   amunt  |   següent »

Els pobles del terme

Vilanova de Meià és el cap del municipi i té agregats els pobles de Santa Maria de Meià, Gàrzola, Argentera i els de l'antiga Baronia de la Vansa: Lluçars, Tòrrec i Boada.

més informació »


Les activitats

Les parets calcàries, els grans cingles, els paratges despoblats i la riquesa cultural de la Coma i del Montsec de Meià, fan  que aquest sigui un indret de gran interés.

més informació »


El Montsec a TV3

Reportatges de TV3 sobre el Montsec: El paisatge favorit de Catalunya (Montsec), i altres reportatges per conèixer millor aquest racó del món.

més videos »


Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login