Vilanova de Meià
:-) Inici > Les activitats > L'escalada


L'escalada

Les parets calcàries de gran qualitat, orientadas al sud-oest i protegides dels vents del nord, fan que aquesta zona sigui molt apreciada per aquells que practiquen l'escalada, tant en la seva modalitat clàssica com esportiva. EscaladaEl prestigi d'aquestes parets ha trascendit a novell nacional i internacional.

L'indret més clàssic per practicar-la és la Roca dels Arcs (a la qual es pot accedir des de la font de la Figuera o des del congost del Pas Nou). L'estiu del 1974 es va obrir el primer itinerari, conegut com la Via Tàrrega. Des de llavors s'han obert moltes altres vies en aquesta cinglera i també a la Roca Alta, de més difícil accés.

EscaladaTambé són molt apreciades pels escaladors les cingleres del congost del Pas Nou i les de Fabregada (el Rocar i la Cova de les Monges). Algunes són classificades com de competició, com la Pared de les Cabres (dels Ascorrals de Barmó). També hi han cinglatells, de fàcil accés, com els de la Zona dels Totxos (propers a la carretera del Pas Nou), la zona del riu Merler, la font de l'Hedra, la Mina, els antics Rentadors de Carbó, etc.

La major part de les víes obertes, sobre tot a les grans parets, són de molta dificultat.

¿Quién no se ha quedado impresionado al ver las fotografías, en libros y revistas de escalada, de unos tipos subiendo por una preciosa pared y con un fondo de ocres, naranjas y diversas tonalidades otoñales?


"...Si lo nuestro es hacer vías de varios largos, mi experiencia personal me lleva en muchas ocasiones a viajar a dos sitios emblemáticos de este tipo de escalada; El primero de ellos es Vilanova de Meià enclavado en el Montsec leridano. Un verdadero paraíso de roca con vías para todos los gustos y graduaciones. Aunque en gran pared predominan entre el 6ª y el 6c también hay vías de grado inferior y algunos big-walls de calidad. Asimismo, podemos encontrar tanto itinerarios perfectamente equipados como otros donde nuestros friends y empotradores encontrarán su lugar, e incluso zonas donde probar nuestros antebrazos en vías de deportiva. El paisaje es magnífico y en el pueblo tenemos refugio y hostal donde alojarnos. Las luces del atardecer son especialmente bellas y si algún día nos sale medio lluvioso, andar por sus senderos o pistas forestales es una gozada para los sentidos..." Font: Barrabés

"...Paraíso vertical, escalada en una roca calcárea perfecta, 200 m de altura con emocionantes recorridos de todo tipo en medio de un paisaje, pueblos y cultura que no decepcionaran a ningún escalador. Actualmente es la escuela más visitada por escaladores de todo tipo, en la geografía catalana..." Font: Catalonia Adventures

 

« anterior  |   amunt  |   següent »

Els pobles del terme

Vilanova de Meià és el cap del municipi i té agregats els pobles de Santa Maria de Meià, Gàrzola, Argentera i els de l'antiga Baronia de la Vansa: Lluçars, Tòrrec i Boada.

més informació »


Les activitats

Les parets calcàries, els grans cingles, els paratges despoblats i la riquesa cultural de la Coma i del Montsec de Meià, fan  que aquest sigui un indret de gran interés.

més informació »


El Montsec a TV3

Reportatges de TV3 sobre el Montsec: El paisatge favorit de Catalunya (Montsec), i altres reportatges per conèixer millor aquest racó del món.

més videos »


Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login