Vilanova de Meià
:-) Inici > El terme del municipi > Tòrrec


Tòrrec

Tòrrec és una petita població assentada damunt d'un turó en mig d'un entorn natural de singular bellesa. És un poblet pintoresc i ben restaurat amb carrerons estrets amb coberts, cases de pedra i racons plens de flors. La població es concentra al nucli urbà i a les quatre masies situades als Planells i a la vall dels Colomers. Té una petita església dedicada a Sant Isidre.

Dintre del seu terme es troba la gran deu de Fontfreda, que abasteix d'aigua la població, les banyeres naturals de la Peixera i les balmes conegudes com la Cova de la Bansa.

Font: Ramon Bernaus i Ferran Sánchez. Bibliografia.

« anterior  |   amunt  |   següent »

Els pobles del terme

Vilanova de Meià és el cap del municipi i té agregats els pobles de Santa Maria de Meià, Gàrzola, Argentera i els de l'antiga Baronia de la Vansa: Lluçars, Tòrrec i Boada.

més informació »


Les activitats

Les parets calcàries, els grans cingles, els paratges despoblats i la riquesa cultural de la Coma i del Montsec de Meià, fan  que aquest sigui un indret de gran interés.

més informació »


El Montsec a TV3

Reportatges de TV3 sobre el Montsec: El paisatge favorit de Catalunya (Montsec), i altres reportatges per conèixer millor aquest racó del món.

més videos »


Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login