Vilanova de Meià


Boada

Aquest petit poblet està situat en un petit turó a la dreta, pujant  per la carretera de Lluçars. Segons la tradició popular, l'orígen del poble és una antiga borda (=Boada), és a dir una gran finca que era propietat de Cal Toni de Lluçars. Cap al s.XVI,  se'n van repartir les terres entre els nous pobladors.

De les 14 cases que tenia a principis del s.XX, moltes han desaparegut i altres han estat abandonades pels efectes de l'emigració. En els darrers anys però, algunes cases i carrers han estat restaurats, fet que ha convertit aquesta petita població, en una de les més pintoresques i agradables de l'entorn. Té una petita església dedicada a Sant Pere del s.XVIII.

Font: Ramon Bernaus i Ferran Sánchez. Bibliografia.

« anterior  |   amunt  |   següent »

Els pobles del terme

Vilanova de Meià és el cap del municipi i té agregats els pobles de Santa Maria de Meià, Gàrzola, Argentera i els de l'antiga Baronia de la Vansa: Lluçars, Tòrrec i Boada.

més informació »


Les activitats

Les parets calcàries, els grans cingles, els paratges despoblats i la riquesa cultural de la Coma i del Montsec de Meià, fan  que aquest sigui un indret de gran interés.

més informació »


El Montsec a TV3

Reportatges de TV3 sobre el Montsec: El paisatge favorit de Catalunya (Montsec), i altres reportatges per conèixer millor aquest racó del món.

més videos »


Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login