Vilanova de Meià
:-) Inici > El terme del municipi


El terme del municipi

El municipi actual de Vilanova de Meià es va formar a partir del decret del 21 d'abril de 1834 mitjançant el qual s'abolien les antigues jurisdiccions senyorials i es creava la nova divisió administrativa de províncies, partits judicials i municipis. Per formar un nou municipi, els pobles havien de tenir un mínim de 10 famílies, condició que reunien els pobles d'una gran part de l'antic Priorat de Meià (Santa Maria de Meià amb Peralba, Vilanova de Meià, ) i l'antiga Baronia de la Vansa (Boada, Lluçars, Tòrrec, Gàrzola i Argentera).  El 1926 els pobles de Santa Maria de Meià, la Baronia de la Vansa i Vilanova de Meià, van presentar una instància col.lectiva demanant la fusió dels tres ajuntaments. La nova entitat municipal va ser oficial l'1 de juliol de 1926.

El terme municipal de Vilanova de Meià  està situat al vessant sud de la serra del Montsec de Meià, dins de la comarca de la Noguera. Inclou doncs, els següents pobles:

    Vilanova de Meià
    Santa Maria de Meià
    Gàrzola
    Argentera
    Lluçars
    Boada
    Tòrrec

L' economia és basicament agrària amb conreus de secà sobretot cereals i és important el sector ramader amb porcí, boví,oví,aviram i cabrum.

Una de les activitats econòmiques més importants que es donen al municipi de Vilanova està relacionada amb el turisme i les cases de segona residència, gràcies a les quals molts pobles es mantenen en peu i amb molta vida en algunes èpoques de l'any. Les persones que busquen tranquilitat, i també aquells que practiquen esports d' aventura com l' escalada i el vol lliure amb parapent, troben aquí l'entorn ideal.

Informació sobre Els pobles del Municipi.
Clica sobre el tema que t'interesa:

Submenu

« anterior  |   amunt  |   següent »

Els pobles del terme

Vilanova de Meià és el cap del municipi i té agregats els pobles de Santa Maria de Meià, Gàrzola, Argentera i els de l'antiga Baronia de la Vansa: Lluçars, Tòrrec i Boada.

més informació »


Les activitats

Les parets calcàries, els grans cingles, els paratges despoblats i la riquesa cultural de la Coma i del Montsec de Meià, fan  que aquest sigui un indret de gran interés.

més informació »


El Montsec a TV3

Reportatges de TV3 sobre el Montsec: El paisatge favorit de Catalunya (Montsec), i altres reportatges per conèixer millor aquest racó del món.

més videos »


Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login