Vilanova de Meià
:-) Inici > El Montsec de Meià > L'activitat econòmica actual


L'activitat econòmica actual

L'agricultura i la ramaderia són la font clàssica de riquesa de la contrada, però les terres situades per sobre dels 500 m presenten simptomes d'un abandonament cada vegada major.

L'agricultura típica és la de secà, amb cereals com l'ordi i la civada, més que no pas el blat. També hi són representants l'alfals i altres ferratges com la trapadella. Mantenen certa importància l'olivera i l'ametller. Al sud del Montsec, el regadiu possibilita les hortalisses, els blats i altres cereals de regatge, els farratges i les patates i mongetes, així com alguns arbres fruiters com els cirerers..

La ramaderia tradicional ocupa un paper complementari de l'agricultura, coneixent els ramats d'oví un estancament, i fins i tot un retrocés constant. El cabrí ja és pràcticament inexistent, així com el boví. Les explotacions intensives de bestiar que apliquen les tècniques més modernes de producció, representen sovint la font d'ingresos més important de moltes cases de pagès. En aquest sentit, el sector ramader més important és el porcí. Les explotacions avícoles no són massa importants i els antics animals de corral, com els conills i les gallines ponedores, no s'exploten de forma intensiva.

La recol.lecció de tofes i les explotacions apícoles, no son massa importants i en la majoria dels casos es destina al consum propi..

La industria és gairebé inexistent i l'únic sector industrial que crea llocs de treball és el de la construcció.

El sector terciari és encara incipient, però el turisme poc a poc va representant una font de riquesa, amb els atractius de la serra del Montsec, els esports d'aventura (com el vol lliure o l'escalada) i el patrimoni arquitectònic.

Font: Ramon Bernaus i Ferran Sánchez. Bibliografia.

« anterior  |   amunt  |   següent »

Els pobles del terme

Vilanova de Meià és el cap del municipi i té agregats els pobles de Santa Maria de Meià, Gàrzola, Argentera i els de l'antiga Baronia de la Vansa: Lluçars, Tòrrec i Boada.

més informació »


Les activitats

Les parets calcàries, els grans cingles, els paratges despoblats i la riquesa cultural de la Coma i del Montsec de Meià, fan  que aquest sigui un indret de gran interés.

més informació »


El Montsec a TV3

Reportatges de TV3 sobre el Montsec: El paisatge favorit de Catalunya (Montsec), i altres reportatges per conèixer millor aquest racó del món.

més videos »


Powered by CMSimple | Template by CMSimple | Login